Reistopper

De stad AntalyaAntalya is één van de belangrijkste steden van Turkije, samen met Bodrum en Alanya. De plaats ligt in het zuidwesten van Turkije aan de middelandse zee (ook wel Turkse Riviera genoemd). Antalya is een aantrekkelijke stad met boulevards omgeven door palmbomen, een zeer indrukwekkende haven, diverse bazaars en het heeft een (pittoresk) oud stadsgedeelte. De haven is één van de mooiste van Turkije, waar veel winkeltjes, barretjes en restaurantjes te vinden zijn. Antalya heeft mooie zand/kiezelstranden en u kunt diverse watersporten beoefenen, maar u kunt ook een dagje het aquapark bezoeken. Kortom, Antalya is een ideale combinatie van cultuur en strandbezoek.

Antalya beschikt over een zeer rijk verleden. De stad is in de tweede eeuw gesticht door Atallos II, de koning van Pergamon. Hij vernoemde de stad naar zichzelf, Attaleia. Sindsdien werd de stad steeds bewoond door onder andere de Romeinen en uiteindelijk de Osmanen. Al deze volken hebben hun sporen achtergelaten in Antalya. Enkele aanraders zijn: het theologische college Karatay Medresse in het Kaleicikwartier, de Moskee Murat Pasa en de Kesik Minarelimoskee. Een ander belangrijk monument is de Hadrianuspoort. Deze marmeren triomfboog werd naar aanleiding van het bezoek van de Romeinse Keizer Adrianus aan de stadsmuur toegevoegd. Het Atatürk-museum toont voorwerpen die zijn gebruikt door deze grondlegger van de Turkse Republiek.

Ook in Antalya kunt u genieten op culinair gebied. Er zijn talloze restaurants waar u verrast zal worden door een heerlijke maaltijd. Kies voor typisch Turkse gerechten als kebab, een Osmaans stoofgerecht of houd het bij één van de vele Europese gerechten die hier ook op de kaart te vinden zijn. Hierna kun je je de hele avond en nacht vermaken in één van de bars, clubs of discotheken. Het oude stadsgedeelte Kaleici, dat wordt gerestaureerd, bestaat uit smalle steegjes en houten huizen die tegen de stadsmuren zijn gebouwd. In deze nostalgische omgeving vind je de meest moderne clubs van Antalya, zoals Club Arma en Club Ally.

Het weer in Antalya

Top reisaanbieders


1
logo1

Antalya vanaf € 325,-

2
logo5

Antalya vanaf € 379,-

3
logo3

Antalya vanaf € 445,-

4
logo3

Antalya vanaf € 495,-

5
logo3

Antalya vanaf € 419,-

6
logo3

Antalya vanaf € 499,-