Reistopper

Praktische InformatieBent u van plan naar Antalya te gaan, dan zijn er natuurlijk altijd een aantal zaken waaraan u moet denken, of wat u graag van te voren wilt weten. Daarom hebben we alvast een aantal punten voor u op een rijtje gezet. Onderstaande feiten/weetjes zijn belangrijk voor uw tijd in Turkije.

Duur transfer
De transfer vanaf de luchthaven naar de accommodaties in Antalya duurt ongeveer 15 - 30 minuten en is per bus.

Duur vlucht
Voor de bestemming Antalya vliegt u vanuit Nederland naar Antalya Airport. De duur van de vlucht is ongeveer 4 uur.

Tijdsverschil
Turkije heeft een tijdsverschil met Nederland: het is er 1 uur later.

Reisdocumenten
Voor uw vakantie naar Turkije zijn een visum en geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart vereist. Het benodigde visum kan direct na aankomst op het vliegveld worden verkregen tegen gepaste betaling van 15 euro en kent een geldigheidsduur van 3 maanden.

Taal
De voertaal is Turks, maar in de meeste gevallen kunt u ook prima met Engels en Duits terecht, tenzij u naar afgelegen streken reist. Dankzij Ataturk gebruikt Turkije sinds het begin van deze eeuw het Latijnse alfabet (net als Nederland). Het lezen van borden en dergelijke zal daarom geen probleem zijn.

Munteenheid
De munteenheid in Turkije is de Turkse Lira. 1,85 Turkse Lira = ongeveer 1 Euro.

Geldzaken
Over het algemeen worden in hotels en duurdere (souvenir)winkels creditcards geaccepteerd (Euro/Mastercard, Visa). Vrijwel in alle grote toeristenplaatsen zijn pinautomaten te vinden. Bij de pinautomaten kunnen de volgende pasjes gebruikt worden: Euro/Mastercard, Visa, Europas, Giropas. De gem. openingstijden van banken en postkantoren zijn als volgt: van ma. t/m vr.: 08:00-12:00 uur en 13:30-17:00 uur.

Prijzen
Turkije is de laatste jaren duurder geworden, maar het gem. prijsniveau ligt nog altijd iets lager dan in Nederland. In Turkije is het gebruikelijk dat verkopers hun waar op een, naar westerse maatstaven, nogal opdringerige manier aan de man brengen. Het verkoopproces is echter een sociale aangelegenheid. In de smalle winkelstraatjes, die veel oude centra karakteriseren, wordt men tijdens het onderhandelen over de prijs vaak getrakteerd op een kopje mierzoete (appel)thee. Op markten en in veel souvenir- en toeristenwinkels is onderhandelen gebruikelijk. Echter in steeds meer winkels en supermarkten gelden vaste prijzen. Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven van ongeveer 10 %.

Gezondheid
Als u op vakantie gaat naar Turkije, gelden er verschillende adviezen wat betreft vaccinaties. U kunt daarom het beste contact opnemen met de GGD bij u in de buurt. De GGD heeft de meest relevante informatie.

Water
Het leidingwater in Turkije is niet drinkbaar en het is daarom raadzaam om flessen mineraalwater te kopen.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Antalya is uitstekend geregeld. Met name de dolmus-busjes zijn ideaal en erg goedkoop! Deze busjes rijden iedere tien minuten af en aan van het centrum naar de nabije omgeving.

Het weer in Antalya

Top reisaanbieders


1
logo1

Antalya vanaf € 325,-

2
logo5

Antalya vanaf € 379,-

3
logo3

Antalya vanaf € 445,-

4
logo3

Antalya vanaf € 495,-

5
logo3

Antalya vanaf € 419,-

6
logo3

Antalya vanaf € 499,-